메인메뉴
회사소개
회사소개
조직도
연혁
오시는 길
사업개요
사업개요
제품소개
대분류
제품소개2
제품소개3
온라인문의
온라인문의
고객센터
알립니다
포토갤러리
자료실
고객센터
알립니다
포토갤러리
자료실
자료실
Home > 고객센터 > 자료실
자료실 글수정
이름
필수
비밀번호
필수
이메일
홈페이지
옵션
html
제목
필수
내용
필수
웹에디터 시작
<p>Jednym z detali, które mnie urzekły, jest tapicerka welurowa w kolorze granatowym. Na pierwszy rzut oka wydaje się trudna w utrzymaniu, ale okazało się, że welur jest zaskakująco praktyczny. Kurz nie osiada na nim tak łatwo jak na gładkich tkaninach, a ewentualne zabrudzenia usuwam wilgotną szmatką z mikrofibry. Do tego tapicerka welurowa świetnie tłumi dźwięki, więc kiedy wieczorem siadam na łóżku z książką, nie słyszę telewizora z salonu. Wybrałam odcień głęboki, prawie granatowy, bo pasuje do białych ścian i drewnianej podłogi. Przy okazji okazało się, że welur nie mechaci się nawet po częstym ścieraniu, co przyznam, było moją największą obawą.</p><p>Kwestia, która często umyka uwadze, to dopasowanie twardości materaca do wagi użytkownika. Osoby ważące powyżej 80 kg powinny szukać modeli z wzmocnionym stelażem i pianką o gęstości powyżej 35 kg/m³. Lżejsze osoby mogą wybrać materace nieco bardziej miękkie, ale zawsze z warstwą lateksu lub pianki wysokoelastycznej. Pamiętaj, że sofa rozkładana to nie łóżko z hotelu pięciogwiazdkowego – będzie mieć nieco inny poziom sprężystości, ale nie musi być niewygodna. Dobrym testem jest położenie się na niej w sklepie na boku – jeśli biodro i ramię zapadają się w materac, a kręgosłup pozostaje prosty, to znak, że model jest odpowiedni.</p><p>Mama zawsze powtarzała, że w małym mieszkaniu każdy centymetr jest na wagę złota. I miała rację. Zanim kupiłam to łóżko, trzymałam pościel w walizce pod łóżkiem, a gościnne ręczniki w kartonowym pudle w szafie. To był koszmar organizacyjny. Kiedy w końcu zdecydowałam się na mebel z pojemnikiem, okazało się, że zmieściłam tam nie tylko pościel, ale też letnie koce, zapasowe poduszki, a nawet śpiwory turystyczne. System jest prosty -- wystarczy pociągnąć za uchwyt, a cała platforma unosi się na gazowych sprężynach. Nie trzeba przekładać materaca, nie trzeba niczego podnosić siłą. Nawet po ciężkim dniu w pracy, <a href="http://Wiki.Algabre.ch/index.php?title=Tapczan_dwuosobowy_-_mebel,_kt%C3%B3ry_ratuje_ma%C5%82e_mieszkania">kliknięcie myszą na następną stronę</a> kiedy wracam zmęczona, bez problemu otwieram schowek i wyciągam czystą poszwę.</p><p>Mam przyjaciółkę, która kupiła łóżko z pojemnikiem na pościel w rozmiarze 180x200. U niej problem był inny – miała za dużo poduszek dekoracyjnych, które wiecznie leżały na łóżku. Teraz chowa je do pojemnika, a sypialnia wygląda jak z katalogu. Ona wybrała tapicerkę welurową w kolorze szarym, bo welur nie elektryzuje się i nie zbiera kurzu tak łatwo jak plusz. Ja jestem wierna granatowi, bo na nim nie widać drobnych zabrudzeń. Ważne, żeby tapicerka była zdejmowana lub łatwa do czyszczenia – ja przecieram ją wilgotną szmatką raz w miesiącu i jest jak nowa. Jeśli masz zwierzęta, welur sprawdza się lepiej niż len, bo sierść nie wbija się w tkaninę.</p><p>Kiedy pierwszy raz zobaczyłam to mieszkanie, od razu wiedziałam, że sypialnia będzie wyzwaniem. Should you beloved this post and you want to be given more information with regards to <a href="https://www.ebersbach.org/index.php?title=Jak_wybra%C4%87_meble_tapicerowane_do_ma%C5%82ego_mieszkania_i_nie_zwariowa%C4%87_przy_pierwszej_nocce_go%C5%9Bci">Polecana strona internetowa</a> generously visit our web site. Niecałe dwanaście metrów kwadratowych, a do tego ściana skośna po lewej stronie. Standardowa szafa nie miała prawa się zmieścić, a ja miałam trzy kołdry, <a href="https://www.blogher.com/?s=cztery%20komplety">cztery komplety</a> pościeli i kilka poduszek dekoracyjnych, które uzbierałam przez lata. Szukałam czegoś, co połączy funkcję spania z praktycznym przechowywaniem. I tak trafiłam na łóżko z pojemnikiem na pościel. Na początku myślałam, że to tylko kolejny chwyt marketingowy, ale po pierwszym tygodniu użytkowania zmieniłam zdanie. Przestałam martwić się o to, gdzie schować zapasowy koc, kiedy przyjeżdżają goście. Wystarczyło unieść materac piankowy, wrzucić rzeczy do środka i gotowe.</p><p>Mechanizm DL, który zastosowano w tym modelu, działa na zasadzie cichego unoszenia. Wcześniej miałam obawy, że po kilku miesiącach zacznie skrzypieć lub blokować się przy podnoszeniu. Na szczęście mechanizm DL jest wykonany z solidnych elementów stalowych, a do tego ma amortyzatory gazowe, które utrzymują platformę w górnym położeniu bez ryzyka opadnięcia. Sprawdziłam to przy zapasowych kocach -- wrzuciłam je wszystkie naraz i schowek zamknął się bez oporu. Mechanizm DL nie wymaga żadnych dodatkowych smarów ani regulacji, co dla kogoś takiego jak ja, kto nie ma pojęcia o technicznej stronie mebli, jest ogromnym udogodnieniem.</p><p>Nie daj się jednak zwieść pozorom – nie każda kanapa z funkcja spania jest wygodna na co dzień. Najczęstszy problem, który zgłaszają moi klienci, to zbyt niskie siedzisko. Standardowa wysokość siedziska w sofie rozkładanej powinna wynosić 42-45 cm, tak aby wstając nie musieć się podpierać rękami. Sprawdź to w sklepie, siadając na kilka minut – jeśli po minucie czujesz ucisk pod udami, od razu skreśl model z listy. Dobrze, jeśli nachylenie oparcia jest regulowane lub ma kilka pozycji, bo wtedy możesz dostosować je do wieczornego relaksu z książką. Pamiętaj też o głębokości siedziska – za płytka kanapa sprawi, że twoje nogi będą zwisać, a za głęboka uniemożliwi wygodne siedzenie przy stole.</p>
웹 에디터 끝
링크 #1
링크 #2
파일 #1
파일 #2
자동등록방지
자동등록방지
숫자음성듣기
새로고침
자동등록방지 숫자를 순서대로 입력하세요.
취소
상호